Ammouliani.ro

Sfântul Munte Athos

Sfantul Munte Athos - Scara intre oameni si ingeri

Scara dintre oameni și îngeri


Te-ai gândit vreodată că undeva pe acest pământ există un loc în care trebuie doar să mergi smerit și vei simți că există Dumnezeu?

Am mers în croaziera din jurul Muntelui Athos cu o idee prestabilită, aceea că totul este comercial, dar apropiindu-ne, și depărtându-mă de gândurile mele, am simțit cum energia pozitivă, smerenia și credința își fac loc în sufletul meu. Am simțit că  dincolo de ce se vede există ceva de neatins, dar protector, curat și frumos, există Dumnezeu.

Pentru noi, femeile, muntele este interzis, dar, doar prin simpla apropiere de el, atât cât ne este permisă, îi simțim energia pozitivă.

Vasul de Croazieră nu are voie să se apropie mai mult de 500 m de munte dacă la bord sunt și femei, dar nici nu mai contează, acolo energia radiază suficient încât să ne atingă, trebuie doar sa avem ochii sufletului deschiși.

Muntele a unit creștinii ortodocși din diferite țări ale lumii, pe maluri se văd impunătoare mănăstiri și biserici în care slujesc călugării ce au ales ca aici să fie casa lor, să traiască în post și rugăciune pentru noi și poate prin sacrificiul lor să ne înlesnească nouă apropierea de cer și Dumnezeu.

Dar bărbații au dreptul să ceară pașaport și să meargă pe munte, ei pot să-i descopere tainele atât cât le este permis și să se roage pășind pe pământul sfânt.

Recomand Ammouliani pentru orice sejur în apropierea Muntelui Sfânt pentru că de aici, de pe insula ai cea mai frumoasă priveliște asupra-i.

Chiar și în zilele cele mai înseninate capul stâncos al peninsulei este veșnic încoronat cu norii ce stau  acolo să asigure legatura dinte cer și pământ formând parcă o frumoasă scara între îngeri și oameni.

Croaziera în jurul Muntelui Sfânt este pentru noi, pentru sufletul și mintea noastră, pentru rugăciune și smerenie!

Text: Nicoleta BUSA, Imagini: Claudiu VATAU 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *