Ammouliani.ro

Cum să ajungi în Ammouliani, din Timișoara?

Cum să ajungi în Ammouliani, din Timișoara?

Din nou spre Grecia, din nou spre Ammouliani. Cu dor de plajele cu nisip fin, apă cristalină, mâncarea bună și liniște.

Ne-am pregătit de drum, vaccinați, buletine valabile, formular FLP completat, cartea verde a mașinii valabilă și în Macedonia, costume de baie și chef de vacanță.

Anul acesta am ales să nu ne mai grăbim, după o scurtă analiză, am decis să facem o pauza în Macedonia și am ales să vizităm Skopje, capitala țării.

Am plecat dimineața în jurul orei 8:00 din Timișoara. Prima vama prin care am trecut a fost cea de la Moravița / Vrsac. Aici ni s-au cerut cărțile de identitate, talonul mașinii și trebuia să demonstrăm, că avem o rezervare într-o alta țară. Am prezentat rezervarea făcută în Skopje și nu ni s-au cerut nici test PCR Covid negativ și nici dovada vaccinării, pentru că Serbia permite cetățenilor români, tranzitul timp de 12 ore fără a fii nevoiți să fie testați sau vaccinați. Timp de așteptare în vamă 5 minute. Pe semne ca suntem matinali.

Drum prin Serbia a fost liniștit, ca de obicei, multă autostradă. Taxele de drum le-am plătit cu cardul.

Vama dintre Serbia si Macedonia a durat 20 minute, trecerea a fost făcută prin punctul Preshevo/Tabanovce. Aici ni s-au cerut doar documentele de călătorie. Buletinele și talonul mașinii (pentru Macedonia cartea verde trebuie sa fie in format tipărit și să aibă si această țară inclusă). Total timp de trecere a graniței 20 minute.

Accesul spre capitala, Skopje, a fost facil. Am găsit cu ușurință hotelul la care aveam rezervarea (Hotel Skopje). După ce ne-am odihnit puțin am luat-o la pas prin oraș, spre centru. Am descoperit un oraș frumos, cu un centru impresionat, clădiri noi si vechi, terase, Podul de Piatra, Vechiul Bazar, toate aduc un aer nou, un amestec de cultura estica si vestica, creând un specific local unic si armonios.

A doua zi ne-am trezit de dimineață, și ne-am îndreptat spre vama de la Gevgelija/Evzoni . Aici timpul de așteptare a fost tot în jur de 20 minute și ni s-au cerut: test PCR negativ, sau dovada vaccinării, cărțile de identitate și formularele FLP pe care le aveam pe telefon în format .pdf primite pe mail în urma completării formularului pe siteul travel.gov.gr.

Programul feribotului Tripiti – Ammouliani – Tripiti  

De la vama am mers spre Portul Tripiti la feribot. Vă prezentam mai jos programul feribotului, dar acesta se actualizeaza în fiecare săptămână. Programul navelor din Tripiti spre Ammouliani și viceversa.

Va dorim drum bun spre Grecia!

Vacanța reușita în Ammouliani!

Ruta Timișoara – Ammouliani

Text: Nicoleta BUSA, Imagini: Claudiu VATAU

2 comentarii

    1. În septembrie 2022, traversarea a costat 10 euro pentru mașina si 3,5 euro/persoană pentru pasageri. Nu trebuie făcută rezervare, în sezon circulă din oră în oră.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *