Ammouliani.ro

Paște în Ammouliani

Ammouliani, destinația preferată de români pentru sărbătorile pascale

Insula Ammouliani, micuțul paradis al Greciei, este cunoscută nu numai pentru apa de un turcoaz fabulos, ci și pentru devotamentul față de biserică și creștinism. Spre exemplu, după slujba de joi seara de la Biserica Sfântul Nicolae, din piața centrală a insulei, toate femeile de pe insulă împodobesc cu flori Epitaful, mormântul lui Iisus. Biserica este deschisă toată noaptea, iar femeile cântă lângă mormânt. Vineri seara toți locuitorii pleacă în procesiune, se plimbă pe străzi și cântă.

Sâmbăta seara, la slujba de Înviere, se vor lansa multe artificii în afara bisericii iar oamenii îi vor da foc lui Iuda. Va fi un eveniment mare și zgomotos. A doua zi, majoritatea oamenilor se vor aduna în grădinile lor și vor pregăti un preparat tradițional, frigărui de miel și capră. O delicatesă!

Vacanță, sărbători, spiritualitate și relaxare pe plajă

Cu siguranță ceea ce ne diferențiază față de alte destinații este devotamentul față de biserică. Este frumos și creștinii ortodocși români se vor bucura foarte mult. Tradițiile noastre nu diferă foarte mult de cele pe care le regăsesc în țara natală, dar există totuși și câteva mici diferențe.  Bineînțeles bucătăria noastră de Paște este și ea o atracție pentru oaspeții români. Acum este unul dintre cele mai bune momente pentru a vizita insulă. Totul este o splendoare, toate florile sunt îmbietoare, iar verdele naturii se armonizează perfect cu tucoazul apei. Cât despre vreme, termometrul urcă spre 30°C deci, perfect pentru primul bronz din acest an.

ne spune Katerina Tsakni, Hotel Sunrise Ammouliani

Mageritsa sau ruda greacă ciorbei de bureți de miel

Mâncarea principală în seara de Sâmbătă Mare este mageiritsa, o supă de capră, ficat de capră, intestine și multe legume verzi, nu sună bine dar este delicioasă. La masa de duminică ne vom bucura din nou de frigărui de miel la grătar.

Românii, în topul oaspeților pe micuța insulă Ammouliani

Așteptăm mulți oaspeți români, au sosit deja primele grupuri. De acest Paște vor fi majoritatea greci și români și doar câțiva din alte țări. Suntem tare bucuroși să găzduim atâția români pe micuța noastră insulă. Spre exemplu, în anumite unități de cazare avem grad de ocupare de 100% doar cu oaspeți români.

Tarife mult mai accesibile decât în sezon

În perioada Paștelui, cazarea pe insulă este accesibilă tuturor. Tarifele pornesc de la 30 euro până la 180 euro, în funcție de preferințe. Spre deosebire de sezonul estival, în această perioadă găsiți cele mai mici tarife la cazare.

Imagini: Claudiu Vatau, Ovidiu Oprea, routaki.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *